Ett Handelsbolag har två eller flera delägare, så kallade bolagsmän. Delägarna kan vara såväl fysisk som juridisk person och själva Handelsbolaget betecknas som juridisk person.

I ett Handelsbolag har delägarna ett personligt och solidariskt ansvar vilket innebär att du som bolagsman personligen kan bli tvungen att betala bolagets skulder om så krävs.

Det finns saker man behöver tänka över noga när man har ett Handelsbolag tillsammans, bland annat frågan om att skriva ett kompanjonavtal. Har Handelsbolaget anställda bör man se över vad detta innebär samt det personliga ansvar som medföljer. Handelsbolagets medlemmar räknas dock inte som anställda.

Detta och mycket mer hjälper vi på EkoReko till att reda ut. Vi har lång erfarenhet och bred kompetens. Som kund hos oss kan du alltid vara trygg med att dina affärer sköts korrekt.

Har ni redan ett Handelsbolag och vill ha hjälp med ekonomin eller är ni i färd med att starta ett? Det finns många frågor att ta i beaktande och det är alltid bäst om det blir rätt från start.

Med oss på EkoReko får ni svar på alla era frågor och vi ser över vad just ni har för behov och önskemål.

Varmt Välkommen!